Forum o WTP/PTP/TPWT etc.
No widzisz. A gość z histy to mi przysłał posłańca z wiadomością "nie lubię cię".
No to się ciesz, że nie masz z naszą babką.Ja akurat nie mam psa, ale znajomi mówili, jak to próbowali z tuszem latać, żeby pies im odcisnął.
Fira napisał:
No widzisz. A gość z histy to mi przysłał posłańca z wiadomością "nie lubię cię".
wtf.
No cieszę się, cieszę, ale żeby za psem zapieprzać z kałamarzem, to trzeba mieć nierówno, moim zdaniem. Ja nie mam zamiaru robić takich rzeczy, a już pominę fakt, że mojego psa trudno nakłonić do czegokolwiek, więc.
Ja pierdolę, jak ja mam dość już tego powtarzanego na każdej lekcji "to może być na egzaminie!" -________-... Z jednej strony chciałabym mieć to już z głowy, a z drugiej - cofnąć się w czasie o jakieś dwa miesiące, żeby więcej czasu poświęcić na naukę. BTW, na repetytoria, vademecum i próbne testy wydałam 239 złotych.
Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see.
Egzamin... za 2 dni... Kuźwa...
No, gdy mówię innym ile odpowiedzi miałam prawidłowych, mówią, że poszło mi świetnie, ale ja uważam, że średnio i, że stać mnie na więcej... Także to zależy od punktu widzenia. Z historii i WOSu wyszło mi 82% lub 85% (nie jestem pewna co wpisałam w jednym zadaniu, ale raczej mam źle). Większość odpowiedzi złych mam akurat w zadaniach, na które na początku odpowiedziałam dobrze, a potem zmieniłam : x. Ale tragicznie nie jest. Za to z j. polskiego z zamkniętych wyszło mi 95%, czyli jeden błąd, który strasznie mnie irytuje, bo prawie wszystkie zadania z tej części polegają nie na wiedzy, a na zwykłym czytaniu ze zrozumieniem. Poza tym, gdy robiłam próbne z j. polskiego, to prawie zawsze miałam maksa w zamkniętych ._________. A o otwartych to nawet nie chcę myśleć - krótka forma wypowiedzi chyba dobrze mi poszła, ale długa... Boże, ja tam zrobiłam raczej rozprawkę z elementami charakterystyki, a nie charakterystykę, jak w poleceniu. No, ale muszę przyznać, że wstęp wyszedł mi perfekcyjnie. Najgorzej będzie jutro, zwłaszcza jeśli chodzi o przyrodnicze - o ile z geografii wiem praktycznie wszystko, co trzeba, biologii - chyba wystarczająco, to z chemii i fizyki praktycznie nic. Z chemii mogę się uczyć i uczyć, a i tak nic nie umieć, a z fizyki po prostu tego nie robię i nie znam prawie żadnych wzorów. A jeśli chodzi o matmę, to nie wiem czego się spodziewać, bo próbne wychodziły mi baaardzo różnie.
Ale się rozpisałam : O.
Ostatnio edytowany przez Valerie (2013-06-26 19:09:56)
Valerie napisał:
bo prawie wszystkie zadania z tej części polegają nie na wiedzy, a na zwykłym czytaniu ze zrozumieniem.
Albo z interpretacji tekstu, co bywa idiotyczne, bo nie przestawi się człowiek na jeden dzień na myślenie Ministerstwa Edukacji....
Mi samej humanistyczny poszedł chyba nieźle - jak sprawdzałam dziś odp. z części zamkniętej polskiego, to chyba wszystko pokrywało się z tym, co ja miałam. Otwarta była banalna - krótka forma miała mieć parę linijek, nawet nie musiałam się specjalnie głowić, a charakterystykę jak zwykle napisałam na dwa razy tyle, co wymagają (pytałam się już trzy razy w tym roku, czy nie odejmują za to punktów i modlę się, by naprawdę nie odejmowali).
Ścisły... Było gorzej. Pierwszy raz zdarzyło mi się widzieć zadania, które zostawiałam sobie na koniec. Gdzie? Oczywiście - w przyrodniczych. Ostatecznie poszło mi całkiem nieźle, przynajmniej mam taką nadzieję. Najbardziej zależy mi na fizyce (gdzie w jednym musiałam strzelać, a jednego nie byłam do końca pewna -.-), chemii (jeden strzał, bo jak można pamiętać te wszystkie zabarwiacze/odbarwiacze... Mi się to skojarzyło z mydłami, szit) i biologii (jako jedyna w klasie zaznaczyłam, że aksoltol meksykański to płaz <33). Geografia mnie niezbyt obchodzi, choć poszła mi zadziwiająco łatwo. WOS na polonistym zresztą też. Matma była aż za prosta. Nie miałam stuprocentowej pewności jakieś trzy razy, a na otwartych to piałam z zachwytu, jakie to proste <3 Choć zastanawia mnie, czy w uzasadnieniu w 22 nie powinno być jakichś równań, bo ja tam wszystko opisowo zrobiłam... xD
Jutro angielski. Oby był tak prosty, jak próbny - sto procent po raz drugi się przyda.
Nie podpisuję się pod niczym, co pisałam na tym forum, bo byłam dziwnym dzieckiem.
Hayley napisał:
Choć zastanawia mnie, czy w uzasadnieniu w 22 nie powinno być jakichś równań, bo ja tam wszystko opisowo zrobiłam... xD
Ja tam zrobiłam równanie, żeby udowodnić, że te odcinki (bodajże BF i DC) są sobie równe, ale bardzo dużo też opisałam.
Najgorsze już za mną. Część przyrodnicza poszła mi zadziwiająco dobrze - mam 86% (o ile nie pomyliłam swoich odpowiedzi z innymi przy sprawdzaniu). Geografia była cholernie banalna - takie zadania to ja bym pewnie też w pierwszej gimnazjum dobrze rozwiązała. Ale jeśli chodzi o matmę, to nawet nie chce mi się pisać mojego wyniku z zamkniętych, nie ma co się chwalić, bo poszło mi przeokropnie :))))))))))))))). A z otwartych to pierwsze dwa zadania zrobiłam dobrze, a przynajmniej tak mi się wydaje, ale trzecie źle... Dobrze obliczyłam krawędź podstawy, ale krawędź boczną źle, bo niepoprawnie podstawiłam liczby do twierdzenia Pitagorasa, co uświadomiłam sobie dosłownie 5 minut po wyjściu z sali. Ogólnie, jeśli chodzi o matmę, to gorszego wyniku chyba nie mogłam sobie wyobrazić...
Zaginiony Moderator
Język polski - 94%
Matematyka - 76%
Historia i wiedza o społeczeństwie - 85%
Przedmioty przyrodnicze - 86%
Język obcy na poziomie podstawowym - 100%
Język obcy na poziomie rozszerzonym - 95%
W pełni zadowolony z wyników
Na zakończeniu byłem chyba jedyną osobą która się cieszyła że nareszcie wychodzi z gimnazjum xD
Ja tam się cieszyłam i to bardzo ; ). I nawet z nikim się nie pożegnałam - tych, co lubię to będę przecież jeszcze widywać, a tych, co nie lubię, mam w dupie. A jeśli chodzi o nauczycieli, to poszłam tylko do dwóch i im zaniosłam bombonierkę, z wychowawczynią się nie pożegnałam, a rodzice mi za to pograturowali, bo jej też nie cierpią : 3.
Indiana Jones
Dorzucam ostanie zdanie do tego tematu, uwaga.
Likwidują gimnazja, można zamknąć temat. Nie dosłownie oczywiście.